Zaznamenali jsme, že používáte nepodporovaný prohlížeč. Webové stránky Tripadvisor se nemusí zobrazovat správně.Podporujeme následující prohlížeče:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Hemingway Bar

2 447 recenzí
Litujeme, ale pro Vámi vybraná data nejsou k dispozici žádné zájezdy ani aktivity rezervovatelné online. Vyberte prosím jiné datum.

Hemingway Bar

2 447 recenzí
Litujeme, ale pro Vámi vybraná data nejsou k dispozici žádné zájezdy ani aktivity rezervovatelné online. Vyberte prosím jiné datum.
2 447recenzí14otázek a odpovědí
Hodnocení cestovatelů
  • 1 872
  • 372
  • 99
  • 45
  • 59
Typ cestovatele
Období roku
Jazyk
  • Více
Vybrané filtry
  • Filtr
  • Čeština
Petr P napsal(a) recenzi červenec 2019
Brno, Česká republika3 příspěvky
Vysoká úroveň bar mixology,gentlemanský přístup, určitě jsem zde nebyl naposled mohu jedině doporučit 😀
Další informace
Datum zážitku: červenec 2019
Užitečné
Přeposlat
Jakub V napsal(a) recenzi leden 2019
11 příspěvků2 body za pomoc
Tento podnik se řadí mezi špičku v Praze a celé ČR. Mnohokrát nám zdejší obsluha zachránila večer poté, co jsme zkoušeli nové podniky a zde jsme se vraceli do známého prostředí. Interiérem a přístupem je nám tento bar velice blízko, každému však podle jeho chuti.
Další informace
Datum zážitku: květen 2018
Užitečné
Přeposlat
eliskak2015 napsal(a) recenzi září 2018
Praha, Česká republika6 příspěvků
Do tohoto baru zavítám tak 1-2x ročně, často bez rezervace. Vždy jsem navýsost spokojena. Zdejší signature koktejly, kdy každý druh má svou vlastní skleničku/hrníček nebo trpaslíka, jsou prostě dechberoucí. A obsluha naprosto skvostná. Vždy velice ochotná, přátelská a vtipná, nikdy to ale nepřežene do familiérnosti či trapnosti. Ráda sem vodím své přátele z nejrůznějších koutů světa, vždy jsem od nich slyšela jen superlativa.
Další informace
Datum zážitku: srpen 2018
Užitečné
Přeposlat
jouk napsal(a) recenzi květen 2018
5 příspěvků7 bodů za pomoc
Psát recenzi na bar je nesmírně těžké, neboť každý návštěvník zavítá do baru za jiným účelem a očekává tak rozličný zážitek. Zatímco někdo si chce jít do baru odpočinout a relaxovat, jiný hledá nové chutě a perfektní drinky. Někdo se chce jít do baru vypovídat a postěžovat si barmanovi na svůj život, jiný se jde do baru pro změnu seznamovat. I tyto různorodé preference způsobují existenci barů s nevyčerpatelným množstvím odlišných konceptů. Přesto se pokusím o alespoň částečně objektivní recenzi. Nicméně je třeba brát v úvahu, že recenze baru obsahuje vždy také subjektivní dojem recenzenta. Jelikož je bar považován mezi nejprestižnější a cenová hladina nápojů je vyšší, budu mít na bar větší nároky. Do baru jsem přišel v pátek 18. května ve 20:45 za příjemného počasí. Vzhledem ke zvolenému termínu zažíval bar v centru Prahy špičku, což považuji pro účel psaní recenze za ideální. Přišel jsem bez rezervace. Předpokládám, že místo na baru se najde, navíc jsem rád flexibilní a nerad se dopředu vážu na jeden konkrétní čas a jedno místo. Pokud bych měl náhodou smůlu, tak se v centru Prahy nachází nespočet dalších vynikajících barů s dobrou pověstí, které doposud nebyly podrobeny moji recenzí. Před vchodovými dveřmi stála pracovnice se seznamem rezervací. Právě se zabývala párem stojícím přede mnou. Jelikož je chodník před barem velice úzký, čekající lidé se mohou venku poměrně tísnit (obzvláště za nynějšího dočasného lešení) a nemusí to být při hromadnějším příchodu pro hosty komfortní. Naštěstí ulice Karolíny Světlé není žádnou tepnou a chodník byl zcela prázdný. Čekající lidé se tak nemuseli nikomu vyhýbat. Pracovnice mě uvítala asi po dvou minutách. Když zjistila, že nemám rezervaci, šla se podívat dovnitř na aktuální obsazenost baru a po návratu mi oznámila, ať se přesunu do horního patra. Nad schody již na mě čekal obsluhující muž, který o mně již věděl včetně mého jména a nechal mě následně vybrat jednu ze tří vedle sebe stojících barových židliček. Interiér baru vystihnou daleko lépe samotné fotogalerie baru na oficiálních stránkách baru než snaha o rozepsání. Jak je již zmíněno dříve, světla tlumenější, na stolcích hořící svíčky, barový displej vhodně osvícen, etikety na lahvích čitelné. Stejně tak byla dobře udržována čistota v celém interiéru. Pánské záchody jsou pěkně čisté, udržované a veškeré drogerie byl dostatek. Za barem v patře se pohybovali tři barmani. Další muž roznášel vyhotovené nápoje. Na patře, v kterém jsem seděl, tak neobsluhovala žádná žena. V barovém prostředí občas probíhá jistá diskriminace žen (zaměstnankyň), avšak po nedávné diskuzi s jednou barmankou v jiném úspěšném baru usuzuji, že diskriminaci žen za barovým pultem způsobují především zákazníci, kteří k nim nemají takový respekt a nevidí v nich takovou autoritu jako u mužských kolegů. Barmani neměli jednotné uniformy, avšak všichni měli vyhrnuté košile a dva z nich na sobě zástěry. Ironií osudu jediný barman, který si zástěru nenasadil, měl ve spodní části košile velký červený flek. Jako hostu mi to nijak nevadilo. Kdybych však byl vedoucím provozu, nařídil bych barmanovi si košili převléknout, nicméně se jedná o moji subjektivní záležitost. Některé bary preferují stejnokroje, jiné ne. Mně osobně více vyhovuje, když je dresscode volnější a barmani nejsou příliš „uniformami“ svázaní. Rozličné oblečení obsluhy ve mně vyvolává familiárnější prostředí, což mám rád. Ačkoliv i toto je čistě má subjektivní preference, v recenzi se snažím nastínit i atmosféru v baru a to, jak jsem se v něm cítil. Barmani bohužel kromě uvítání, zdvořilostní otázky na náladu, objednávky či prezentace koktejlů s hosty na barových židlích takřka nijak nekomunikovali. Většina návštěvníků, kteří se usadí na barovou židli, přitom komunikaci s okolím obyčejně vyhledávají. Proto si také sedají do centra dění a nezalezou si ke krajnímu stolku. Barmani se však věnovali především své práci míchání koktejlů a na bližší neformální komunikaci jim již nezbýval prostor nebo o ni zkrátka nejevili zájem. Komunikace s barmany tak spíše zůstala sice na velmi vstřícné, leč stále formální úrovni. Koktejly byly připravovány i přes nápor objednávek velmi pečlivě a nespatřil jsem viditelné odbývání při míchání. Poté, co jsem se usadil na prostřední židli, abych měl co největší přehled o dění. mě barman zřetelně a vřele uvítal, což hodnotím velice kladně. Po usazení se mě barman zeptal, jak se mi daří. Než jsem se stihl pořádně porozhlédnout, dostal jsem rychle jak barlist tak koktejlový lístek. Potěšilo mě, že jsem nemusel dlouho na nabídku baru čekat. Zde však přichází první nedostatek, s nímž jsem byl nespokojen. Koktejlový lístek, který jsem obdržel, byl v angličtině i přes vědomí barmana, že jsem Čech. Dle internetových stránek jiný na baru ani nemají. Považuji to za zásadní chybu. Ačkoliv angličtina není nijak složitá a mnoho užitých anglických pojmů je podobných s jejich českým ekvivalentem, je pravděpodobné, že český host neporozumí některým surovinám. V tomto důsledku si tak nedokáže řádně představit chuť nabízeného drinku. Domnívám se, že obsluha by měla mít k dispozici českou i anglickou (případně i jinou cizojazyčnou) verzi koktejlového lístku. Další možností je podat hostům vícejazyčný koktejlový lístek, obzvláště když jsou součástí lístku v českém jazyce i pravidla chování na baru. Ačkoliv v baru bylo poměrně šero. Na stolcích sice byly rozesety a zapáleny svíčky, stejně tak byl bar nasvícen, avšak barový pult se nacházel mimo dosah přímých světel. Ačkoliv tlumenější prostředí obecně zpříjemňuje atmosféru baru, způsobovalo špatné osvětlení barového pultu nutnost číst koktejlový lístek z velké blízkosti a případnou mírnější bolest očí. Pokud jsem se tomu chtěl vyhnout, musel jsem vytáhnout mobilní telefon a posvítit si na nabídku baterkou, k čemuž mě sám barman vyzýval (!). Mí sousedi na baru si však zvolili četbu potmě. Koktejlový lístek považuji za velmi kvalitní a vhodně vyvážený. Šíře nabídky je akorát. Bar nenabízí padesát koktejlů, které spočívají pouze v namíchání všech možných i nemožných nápojových kombinací, místo toho jich nabízí devatenáct avšak o to více promyšlených a vymazlených. Zároveň je však nabídka dostatečně široká, že by si v ní měli vybrat všichni návštěvníci. Koktejly jsou značně rozličné a na různých alkoholových bázích. Nabízených koktejlů by dle mého názoru mohlo být klidně i méně, přesto by si hosté vybrali. Pátral jsem po neobvyklých koktejlech a netradičních chutích. V recenzovaném baru však nebylo obtížné si vybrat. Bar velmi důsledně dbá na prezentaci nápojů a používá rozličné a často neobvyklé nádobí, které zaujme na první pohled. Vzbuzuje vizuální zážitek, zvědavost a často navozuje také komunikaci. Například v případě nádobí u absintového koktejlu Fairy Ale. Ilustrace kompletního nádobí je pak zobrazena na koktejlovém lístku, který je dostupný na oficiálních internetových stránkách. Na nich je také přímo fotogalerie většiny nabízených koktejlových nápojů. Objednal jsem si koktejl Umetake. Skládá se ze Sake, Lillet blanc, třešňového vína fino, švestkového bitters, mořských řas a švestkovou kůží. Koktejl mi byl podán v porcelánovém džbánku, z něhož se koktejl přelévá do kalíšku ze stejného materiálu plně v duchu asijské kultury. Na kalíšku bylo položeno párátko se švestkovou kůží. Barman koktejl velmi důkladně odprezentoval včetně surovin i vzniku, což jsem pozitivně ocenil. Host přesně ví, co pije a barman zná své koktejly, které připravuje. Chuť koktejlu je předurčena již vypsanými surovinami. Koktejl byl sladší, višňová příchuť dobře patrná, švestka vhodně chuť doladila. Avšak chuťové hodnocení koktejlů je vždy velice subjektivní záležitostí, proto jim v recenzi nevěnuji příliš mnoho prostoru. Každý si musí zhodnotit chuť koktejlu sám. Poměrně mě překvapilo, jak nesmírně je koktejl slabý (16 % alkoholu), stejně tak jeho větší míra sladkosti. Nutno však dodat, že jsem na to byl dopředu při objednávce upozorněn a koktejl byl chuťově velmi dobrý. Zhruba po třech malých kalíšcích byl koktejl vypit. Příliš mi nevyhovovalo položené párátko se zdobením na kalíšku. Host je tak při pití koktejlu nucen držet neustále párátko v ruce, případně ho pokládat přímo na desku stolu či baru. Uvítal bych poskytnutí jakékoliv odkládací plochy pro párátko. Podotýkám, že u tohoto džbánku, v němž mi byl koktejl poskytnut, se nepodává papírový (či jiný) podtácek, neboť se to k němu nehodí. Jako druhý koktejl jsem si objednal Michelin Cocktail. Je smíchán ze Saffron Ginu, citronového džusu, cukrového sirupu, bílku, paprikového džusu, sody. Na hladinu koktejlu se pak položí několik malin. Koktejl se podává v nezvyklém skleněném poháru připomínající mušli. Pije se z něho obdobně jako při konzumaci ústřice srkáním. Obsluhující barman mi servírovaný nápoj opět velmi důkladně odprezentoval včetně jeho vzniku. Koktejl mě absolutně nadchl. Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladily včetně malin, které se k chuti koktejlu parádně hodily. Absolutní a dokonalý zážitek z koktejlu mi zkazil pouze až závěr, kdy jsem narazil na nedostatečně rozšlehaný kousek bílku, přestože barman šlehal bílek poměrně důkladně. Jistou výtku mám také k servisu koktejlu. Samotné maliny, které na dně skleněného poháru zbyly, neprošly jeho ústím, jímž se nápoj pije či srká. Host se o sladkou tečku ovšem nechce nechat ochudit. Maliny také na sebe navázaly jistou část koktejlu (cca 10 ml?). Kvůli tomu není braní malin do ruky a částečné máchaní prstů ve skleněném poháru komfortní záležitostí. Ke koktejlu by tak dle mého názoru mělo být podáno párátko (např. na papírovém podtácku), případně adekvátní lžička. Během sezení a popíjení koktejlů jsem důsledně pozoroval vzhled baru, stejně tak vzhled a chování barmanů. Ti měli neustále dostatek práce a nezastavili se. Všiml jsem si, že v jednom okamžiku barman ochutnal připravovaný koktejl z barové lžičky. Velmi nepříjemně mě to zarazilo. V kvalitních barech je sice takřka povinností ochutnat namíchaný výtvor, avšak běžně se ochutnává ze zápěstí či palce. Barová lžička totiž obyčejně bývá po použití strčena pod tekoucí vodu spíše jen letmo, než že by byla důkladněji umyta. Bar si tak zcela zbytečně snižuje důvěru. Hemingway Bar patří mezi nejznámější a nejvyhlášenější bary v Praze. Ačkoliv má spoustu předností v podobě pěkného interiéru či velmi propracovaného koktejlového lístku včetně prezentace nápojů, spatřuji na baru také několik drobných nedostatků, které jsem postupně vypisoval výše. Až se příště budu chtít usadit k barovému pultu, zvolím spíše jiné místo. Hemingway Bar však mohu velmi vřele doporučit například partnerskému páru, který si přeje strávit zajímavý večer. Pro něj je recenzovaný bar jako dělaný. Usazení k malému kulatému stolku při svíčkách a netradiční vytříbená chuť koktejlů v neotřelém skle a pěkným zdobením mohou dodat návštěvníkům velmi příjemný zážitek.
Další informace
Datum zážitku: květen 2018
2 body za pomoc
Užitečné
Přeposlat
Jakub Š napsal(a) recenzi květen 2018
Praha, Česká republika57 příspěvků10 bodů za pomoc
Naprosto bezkonkurenční bar. Jejich vlastní koktejly jsou nejen výborné, ale také naprosto originální. Bez rezervace ani ránu.
Další informace
Datum zážitku: květen 2018
Užitečné
Přeposlat
Předchozí