Zaznamenali jsme, že používáte nepodporovaný prohlížeč. Webové stránky Tripadvisor se nemusí zobrazovat správně.Podporujeme následující prohlížeče:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Kryptograf
Dnes otevřeno: 10:00 - 18:00
Uložit
Nejzajímavější body recenze
Únos od Kryptografu je báječná zábavná hra pro Praze

Únos je úžasná hra, která nám zpříjemnila den. Hrála jsem ji s dětmi i rodiči a všem se nám moc... přečíst další informace

Recenzováno: 9. srpna 2020
19d_az
Nedělní odpoledne :-)

Skvělě zorganizovaná únikovka. Nic bychom neměnily. Skvěle jsme si to užily. Úkoly/ hádanky pecka... přečíst další informace

Recenzováno: 29. června 2020
230_anetar
Zobrazit všechny recenze (44)
  
Recenze (44)
Filtrovat recenze
44 výsledků
Hodnocení cestovatelů
31
7
1
3
2
Typ cestovatele
Období roku
JazykVšechny jazyky
Další jazyky
Hodnocení cestovatelů
31
7
1
3
2
Co říkají cestovatelé:
Vybrané filtry
Filtr
Aktualizace seznamu...
192444 recenzí
Recenzováno: 22. května 2018

Oproti jiným venkovním hrám je tato vážně skvělá. Opravdu zábavná a dobře vymyšlená venkovní hra při které se nenudíte. Dostanete batoh plný vybavení a řešíte. Některé úkoly a hlavolamy nám daly zabrat, ale při troše přemýšlení to šlo :) Všichni jsme si to náramně užili.

Datum zážitku: květen 2018
Poděkujte uživateli david42018.
Tato recenze je subjektivním názorem člena TripAdvisoru a není názorem společnosti TripAdvisor LLC
Recenzováno: 12. května 2018 prostřednictvím mobilu

Mám za sebou mnoho unikovek a toto bylo vysloveně zklamání.
Hodně chození, jen hlavolamy a žádné hledání-v podstatě 5k okruh, kde se sbírají data a zadávají se do zámku.
Pravda, jsem Pražák, takže me krásy Prahy neberou tak jako cizince a zároveň už jsem absolvoval mnoho soustředění a Team buildingu, takže mám s čím srovnávat. Kdybychom byli bývali investovali čas a peníze do Geocachingu v centru Prahy, udělali bychom lip.

Datum zážitku: květen 2018
Poděkujte uživateli 558janp.
Tato recenze je subjektivním názorem člena TripAdvisoru a není názorem společnosti TripAdvisor LLC
Jiří Š, Vlastník v zařízení Kryptograf, odpověděl na tuto recenzi.Zodpovězeno: 19. května 2018

Dobrý den,

Vaše zklamání nás upřímně mrzí, avšak pramení pravděpodobně z toho, že jste se nedostatečně informoval o tom, za co se chystáte svoje peníze utratit. Vaše recenze je jako kdybyste si zaplatil lístek do ZOO a pak si stěžoval, že tam jsou zvířata a musíte chodit pěšky. Naše hry jsou totiž především o logických úkolech, hlavolamech a chození. Výrazně se liší od klasických únikovek a chápeme, že to není úplně pro každého. Na webových stránkách však transparentně informujeme o délce trasy a píšeme: „Krok za krokem budete s použitím své logiky, představivosti, důvtipu a selského rozumu řešit jednotlivé úkoly, záhady a hlavolamy, překonávat překážky a přesouvat se mezi stanovišti. Ke splnění dostanete mapu a batoh plný záhad, šifer a hlavolamů, zbytek je už na vás.“ Není tam žádná zmínka o hledání. V případě, že jste měli zájem pouze hledat něco schovaného, a ne řešit hlavolamy a logické úkoly, geocaching by byl pro Vás opravdu lepší volbou.

S pozdravem

Jiří Śindelář

Nahlásit odpověď jako nevhodnou
Tato odpověď je subjektivním názorem zástupce managementu a není názorem společnosti TripAdvisor LLC.
Recenzováno: 1. října 2017

Máme už za sebou 4 vnitřní únikovky a toto byla naše první venkovní. Kladně bych hodnotil nápad nést si celou hru s sebou na zádech v batohu a dva zajímavé hlavolamy vyžadující zručnost. Atmosféra hry byla ale špatná, až ubohá. Na úvod nám bylo sděleno stručné info co se stalo - že byla Eliška unesena a že ji musíme zachránit, získáním výkupného. Nic víc. Rozuzlení příběhu je lehce nesmyslné a na atmosféře hry příliš nepřidává. Úkoly s příběhem vůbec nesouvisely a některé bylo možné obejít použitím selského rozumu. Indície k úkolům byly vesměs změtí papírů a karet, občas dokonce s nalepeným papírkem upravující dodatečně zadání. Možná by přidalo na zajímavosti více interakcí s okolím než pouze obíhání letopočtů na domech a informačních cedulích s dosazováním do vzorců. Ačkoliv to byla vcelku příjemná procházka Prahou, obouchané pomůcky a dodatečně poupravené indície působily velmi amatérsky a cena 1300,- Kč je tak velmi přemrštěná. Myslím že i za poloviční cenu by mohly být pomůcky profesionálněji připraveny a úkoly o něco důvtipnější.

Datum zážitku: říjen 2017
1  Poděkujte uživateli kudlacek.
Tato recenze je subjektivním názorem člena TripAdvisoru a není názorem společnosti TripAdvisor LLC
Petra H, Vlastník v zařízení Kryptograf, odpověděl na tuto recenzi.Zodpovězeno: 23. října 2017

Dobrý den,

velmi nás mrzí Vaše zklamání.

Hra má svůj příběh i smysl. Zřejmě Vám ho náš nový kolega neinterpretoval celý (když jsme kolegu zaučovali, příběh říkal hezky a tímto Vám moc děkujeme, že jste nás upozornili na to, že bez našeho dozoru to fláka).

Vzácný prsten, který se v Eliščině rodině dědil z generace na generaci, před roky ukryl Eliščin pradědeček. Aby ho jen tak někdo nenašel, zašifroval ho různými hádankami a hlavolamy. Jediné, co po pradědečkovi zbylo, byl jeho batoh a mapa, které jste dostali. Vašim úkolem bylo tento prsten nalézt a do 5 hodin přinést, abychom pomocí něho Elišku zachránili.

Vzhledem k tomu, že batoh včetně hlavolamů je po pradědečkovi, tak nové zářivé pomůcky by nebyly úplně na místě. Pokud jde o nalepený papírek upravující zadání, bylo to kvůli dočasné uzavírce na trase vzhledem k rekonstrukci, která měla původně trvat týden. Ale máte pravdu, plně souhlasíme, že v tom okamžiku jsme to vyřešili amatérsky. Naše chyba, ale občas je náročné včas odchytit každou rekonstrukci či uzavírku (kterých je v Praze požehnaně) na všech našich trasách a přizpůsobit tomu hru.

Chápu, že bez příběhu mise nedávala smysl a celkově Vám to zkazilo dojem z hry. Omlouváme se za kolegu. Kdyby Vám byl řečený celý příběh, myslím, že by Vaše reakce byla jiná. Pokud se mýlím a samotné hlavolamy a úkoly pro Vás nebyly dostatečně zajímavé a u hry jste se nezabavili, tak je nám to opravdu líto, ale nikdy nelze vyhovět všem. Těší náš však, že reakce většiny našich zákazníků jsou velmi pozitivní.

Děkujeme Vám za konstruktivní kritiku, díky které můžeme podniknout kroky ke zlepšení.

S pozdravem

Petra Hodálová

Nahlásit odpověď jako nevhodnou
Tato odpověď je subjektivním názorem zástupce managementu a není názorem společnosti TripAdvisor LLC.
Recenzováno: 17. září 2017

Venkovní únikovou hru Kryptovirus jsem dala příteli k našemu výročí, neboť má rád procházky po Praze a zároveň ho baví přemýšlet a řešit hádanky. V obou ohledech hra předčila naše očekávání. Zpočátku byly úkoly jednoduché, ale postupně se obtížnost stupňovala. Takže pro úspěšné nalezení kódu jsme se chvílemi docela zapotili. Celkově se nám hra moc líbila, zejm. tím, jak byla promyšlená. Oceňujeme, že v záplavě indoorových únikových her někdo dokázal vymyslet hru, která je na čerstvém vzduchu a díky které můžete strávit hezké odpoledne. Chystáme se vyzkoušet i další hry od společnosti Kryptograf.

Datum zážitku: září 2017
Poděkujte uživateli cat_rum.
Tato recenze je subjektivním názorem člena TripAdvisoru a není názorem společnosti TripAdvisor LLC
Recenzováno: 15. září 2017

Parádní venkovní aktivita s přáteli. Užili jsme si pěkné odpoledne v centru, vylepšené řešením úkolů bez časového presu... A i pivo bylo :)

Datum zážitku: září 2017
Poděkujte uživateli Lamsone.
Tato recenze je subjektivním názorem člena TripAdvisoru a není názorem společnosti TripAdvisor LLC
Zobrazit další recenze