Hotel jsme vybrali víceméně náhodou, a to pro potřeby spíše cestovatelské dovolené. Šlo nám více o poznávání krás Egypta než o válení v resortu.
Hotel je velmi vkusně a pěkně zařízen a co mě v Egyptě příjemně překvapilo, byl nepřestávající úklid. Vše stále čisté, připravené a všudepřítomní uklízeči.
Jídlo a restaurace - Jídlo musím vychválit na maximum, ať už co se týče výběru, tak množství, tak kvality a skvělého dochucení. (na severní Afriku naprosto exclusivní). Navštívili jsme libanonskou restauraci "a la carte" a jídlo bylo opět naprosto skvělé. Kuchaři ochotní, neustále se dotazovali, zda-li nám chutná, a to včetně managerů. Číšníci usměvaví, ochotní a vtipkující. Plážový gril cestou na pláž nabízí hamburgery, které si sami "složíte" a pizzu, kterou si složíte stejným způsobem (suroviny si určujete sami). Saláty čerstvé a místní grilmajstr "Ayman" velký sympaťák, profík a všechno od něj chutnalo skvěle.
Bary - všechny bary zařízené stylově, ochotný personál, místní alko zdarma, včetně pár míchaných nápojů, které nejsou vůbec špatné. Točené pivo osvěží a není špatné. Číšníci vás obsluhují (někdy po objednávce na baru). Za pár korun se dá objednat "shisha", sice hotelového typu, ale rovněž nadprůměr. Wi-Fi dostupná, rychlost odvislá od připojených hostů.
Vedení hotelu a management - v hotelu jsou neustále na očích různí manageři (restaurací, barů, úklidu pokojů, recepce..., kteří se nás neustále dotazovali, zda-li je všechno v pořádku, zda-li jsme spokojeni, chutná nám jídlo, káva, nápoje, zda-li nás v barech obsluhují apod. (až jsme si chvilkama mysleli, že nás někdo označil za kontrolní skupinu). Dokonce nás jeden z managerů požádal, zda-li bychom mu mohli ukázat úklid na pokoji. Souhlasili jsme a kontrola našeho pokoje se předměnila v přátelský "pokec", s dalšími nadstandarty, jako kompenzací za "obtěžování". Skvělý manager jménem Arafat pak rozhovor ukončil s tím, že kdybychom cokoli, kdykoli potřebovali, tak stačí zavolat nebo napsat na číslo, které nám nechal na vizitce.
Pokoje - vždy pěkně uklizeno, v lednici doplněno nealko (cola, fanta, sprite, voda), stejně jako káva, čaj či mléko na pokoji. Pokoje vkusně zařízené, žádný starý nábytek, moderní TV s kabelovkou. Ručníky vždy vyměněné, doplněná "mejdlíčka" a ještě nějaká ta příšerka na posteli :-)))).
Bazény - čisté, udržované a u každého bazénu plavčík a úklidář, který stíral "vycákanou vodu". Lehátka nová, nic rozlámaného, obvykle při vašem příchodu personál připravil lehátko i slunečník.
Pláž - pláž je v hotelu vytvořená v zátoce, která je zakončena propustmi na volné moře, zátoka klidná, písek čistý, opět stejný servis, jako u bazénů, každý plážový koš vám ochotně personál připravil a v případě vašeho přání opatřil "oranžovou vlajkou", která znamená pro prodavače všemožného zboží a zájezdů NEOTRAVUJTE.
Celkový dojem z hotelu naprosto skvělý, je pravdou, že hotel je cca 15 minut jízdy od Hurghady, avšak přímo naproti hotelu možnost nákupů, kavárny a cca 5 minut jízdy taxíkem velké "evropské" nákupní centrum. Opravdu musím říci, že jsem projel značné množství hotelů a Desert Rose bych zařadil mezi TOP 10 a mezi jednoznačně nejlepší z mých dovolených v Severní Africe. Všem hotel doporučuji!